Ανακαίνιση Ξύλινου Σπίτι – Είναι το Ξύλινο Σπίτι σας δύο ετών, αλλά μοιάζει περισσότερο με το Δέκα;

Με κάλεσαν να κοιτάξω πρόσφατα ένα ξύλινο σπίτι και να δώσω στον ιδιοκτήτη του σπιτιού μια τιμή για το πλύσιμο και την επαναβαφή του ξύλινου σπιτιού του. Αυτό ακούγεται αρκετά απλό, αλλά έχω βρει την αποκατάσταση στο σπίτι, συνήθως δεν είναι ποτέ τόσο απλή. Αυτό δεν ήταν εξαίρεση.

Όταν έφτασα στο ξύλινο σπίτι, με συνάντησε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και συνέχισαν να μου το πουν. «Την τελευταία φορά που έβαλα έναν άντρα να «πλύνει» το σπίτι και την επόμενη μέρα έβαλε το λεκέ». «Ένα χρόνο μετά και φαίνεται ήδη ότι χρειάζεται άλλο παλτό».

Κατά τον έλεγχο, φάνηκε ποια ήταν τα «προβλήματα» ανακαινιση σπιτιου . Αφού κοιτάξαμε τόσα πολλά ξύλινα σπίτια με τα χρόνια, δεν είναι ασυνήθιστο να δούμε ένα μοτίβο των ίδιων συνόλων προβλημάτων.

Καθώς ρωτούσα για την ιστορία του σπιτιού, ανακάλυψα ότι ένα στεγανωτικό με βάση το νερό είχε εφαρμοστεί λίγο μετά την κατασκευή του σπιτιού. Θα ήθελα να αναφέρω ότι τα ίδια προβλήματα παρουσιάζονται και με λεκέδες λαδιού. Αυτό ακριβώς έτυχε να είναι λάτεξ. Αυτή η επίστρωση ήταν ένα σύστημα πολλαπλών στρώσεων, δύο στρώσεις βάσης και δύο επιστρώσεις. Σε αυτό το σπίτι για κάποιο λόγο, εφαρμόστηκε μόνο μία βάση ή χρωματική στρώση ακολουθούμενη από μία τελική επίστρωση ή διαφανή.

Σε πολλά πρόσφατα κατασκευασμένα (“κατασκευασμένα” ή “αλεσμένα”) ξύλινα σπίτια, οι κορμοί έχουν ένα λεπτό στρώμα “Mill Glaze” που δημιουργείται κατά τη διαδικασία άλεσης. Σχηματίζει μια μεμβράνη στους κορμούς (και σε κάθε ξυλεία που έχει περάσει από τη διαδικασία άλεσης) και, αν δεν αφαιρεθεί, μπορεί να απαγορεύσει τη διείσδυση οποιουδήποτε τύπου επίστρωσης.

Έτσι, αυτό που βρήκα ήταν πρώτα, η χρωματική επίστρωση εφαρμόστηκε πριν τα κούτσουρα ωριμάσουν αρκετά ώστε να είναι απαλλαγμένα από οποιοδήποτε γλάσο μύλου. Δεύτερον, επειδή ήταν νέοι κορμοί, ο κόκκος ήταν πολύ σφιχτός, καθιστώντας δύσκολο για τους κορμούς να απορροφήσουν σωστά τον λεκέ και το πιθανότερο ήταν ότι ήταν υγρό, πράγμα που σημαίνει ότι το ξύλο είχε υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία. Συνδυάστε αυτό με το γεγονός ότι εφαρμόστηκε μόνο το μισό του συστήματος επίστρωσης. Θυμηθείτε, είχε εφαρμοστεί μόνο δύο από τις τέσσερις στρώσεις σφραγιστικού.

Επιπλέον, ο τελευταίος εργολάβος χρησιμοποίησε ένα απογυμνωτή με βάση το λάδι (υδροξείδιο του νατρίου) για να προσπαθήσει να αφαιρέσει τον λεκέ με βάση το νερό. Περιττό να πούμε ότι αυτό έκανε πολύ λίγο την αφαίρεση ενός φινιρίσματος λατέξ. Αφαίρεσε, ωστόσο, μέρος του χαλαρού, λιγότερο άθικτου λεκέ και διείσδυσε στο ξύλο όπου ο λεκές είχε φθαρεί εντελώς. Στη συνέχεια, αφού επιχειρήθηκε να ξεπλυθεί το stripper από το ξύλο, εφαρμόστηκε ο νέος λεκές (χρώμα).

Το υδροξείδιο του νατρίου είναι το κύριο συστατικό που χρησιμοποιείται στο καθαριστικό φούρνου και χρησιμοποιείται επίσης στο υγρό πλυσίματος πιάτων. Χρησιμοποιείται και στα δύο αυτά προϊόντα ως απολιπαντικό. Χρησιμοποιούμενο ως απολιπαντικό, το υδροξείδιο του νατρίου διασπά τους λεκέδες με βάση το λάδι που χρησιμοποιούνται σε ξύλινα σπίτια. Ένας εξαιρετικός παράγοντας απογύμνωσης, το υδροξείδιο του νατρίου είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο να ξεπλυθεί από το ξύλο, επομένως πρέπει να εξουδετερωθεί ώστε να μην αντιδράσει με καμία επίστρωση, λάδι ή λατέξ.

Έτσι, εάν το ξύλινο σπίτι σας είναι δύο ετών ή λιγότερο και το φινίρισμα δείχνει σημάδια ξεθώριασμα, ξεφλούδισμα, φουσκάλες ή το χειρότερο από όλα, μαυρίζει, τότε πιθανότατα το πρόβλημα είναι η υπερβολική υγρασία, το λούστρο, η μούχλα και το ωίδιο ή όλα. από αυτά.

Η σωστή προετοιμασία του κορμού είναι το πιο σημαντικό βήμα στην αποκατάσταση του σπιτιού. Είναι επιτακτική ανάγκη το ξύλο να είναι καθαρό, στεγνό και απαλλαγμένο από γλάσο, ωίδιο, υγρασία και άλλες επικαλύψεις. Οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να προκαλέσει πρόωρη αστοχία οποιουδήποτε είδους φινιρίσματος, αλλά ειδικότερα, διεισδυτικούς λεκέδες λαδιού.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα έπρεπε να έχει περιμένει τουλάχιστον μερικούς μήνες και στη συνέχεια να έχει καθαρίσει σχολαστικά τα κούτσουρα πριν σφραγίσει ή, τουλάχιστον, αν δεν μπορεί να περιμένει, να έχει καθαρίσει το σπίτι με διάλυμα χλωρίου/TSP. Αυτό θα αφαιρούσε το λούστρο του μύλου, τη βρωμιά κατασκευής και τυχόν ωίδιο. Ωστόσο, είναι καλύτερα να περιμένετε. Αυτό επιτρέπει στο ξύλο περισσότερο χρόνο να στεγνώσει φυσικά και ανοίγει τους πόρους του ξύλου επιτρέποντας την καλύτερη διείσδυση του στεγανωτικού. Όσο περισσότερο στεγανοποιητικό απορροφάται από τα κούτσουρα, τόσο καλύτερη είναι η απόδοση.

Η ανακαίνιση στο σπίτι έχει τις προκλήσεις της. Το ξύλο και οι κορμοί, ειδικότερα, μπορεί να παρουσιάσουν μερικά μοναδικά προβλήματα. Κίνηση κορμών, συρρίκνωση, γλάσο μύλου, προβλήματα υγρασίας, εφαρμογή στεγανοποιητικού και η λίστα συνεχίζεται. Μερικά προβλήματα μπορούν να λυθούν χρησιμοποιώντας επιστημονικές τεχνικές. Μερικά μπορούν να λυθούν μέσω ίχνους και λάθους ή χρόνια εμπειρίας. Τα περισσότερα, ωστόσο, απαιτούν καλή κοινή λογική.