Αυτό είναι σκυρόδεμα; Διακοσμητικά φινιρίσματα που Wow!

Το σκυρόδεμα έχει υποστεί επανεφεύρεση. Χάρη σε διακοσμητικές επιστρώσεις και τεχνικές σκυροδέματος, μπορεί να κατασκευαστεί από αυτό μια ποικιλία χρωμάτων, μοτίβων και σχεδίων. Είναι έτοιμο να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά και όμως ακριβά υλικά δαπέδων.

Παρακάτω είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους το χαλαζιακή επένδυση διακοσμητικό σκυρόδεμα είναι ένα εξαιρετικό εναλλακτικό υλικό δαπέδου:

1. Φαίνεται όμορφο με τα ακριβότερα υλικά

Το σκληρό ξύλο, για παράδειγμα, είναι όμορφο, αλλά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα πιο ακριβά υλικά δαπέδων. Είναι επιρρεπής σε ζημιές από το νερό και απαιτεί τακτική συντήρηση. Τα επόμενα δαπανηρά υλικά είναι φυσικές πέτρες όπως σχιστόλιθος, μάρμαρο, γρανίτης ή ασβεστόλιθος. Οι φυσικές πέτρες είναι δύσκολο να βρεθούν, επομένως κοστίζουν περισσότερο.

Ενώ, με τη δημιουργική χρήση διακοσμητικών επιστρώσεων και τεχνικών από σκυρόδεμα, αυτή η τσιμεντένια πλάκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διακοσμητικά δάπεδα για οποιονδήποτε χώρο της εγκατάστασης. Είναι μια πιο οικονομική επιλογή για μονοπάτια, αίθρια, πεζόδρομους και εσωτερικούς χώρους. Μπορεί να διαμορφωθεί για να μιμείται την εμφάνιση ακριβότερων υλικών χρησιμοποιώντας την καινοτόμο χρήση χρωμάτων σε διακοσμητικές επιστρώσεις σκυροδέματος.

2. Βγαίνει σε πολλά χρώματα

Τα φινιρίσματα δαπέδων παρέχουν αισθητική έλξη στα δάπεδα των εγκαταστάσεων, χάρη στη χρήση διακοσμητικών επιστρώσεων σκυροδέματος που διατίθενται σε πολλές αποχρώσεις. Με τη χρήση χρωστικών, τα δάπεδα μπορούν ακόμη και να μοιάζουν με αληθινά υλικά μαρμάρου, πέτρας ή ξύλου, στην τιμή του σκυροδέματος.

Παρακάτω είναι μερικές από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη των έγχρωμων εφέ:

ένα. Χημικοί λεκέδες. Η επιφάνεια χαράζεται με χρώμα όταν ο ασβέστης αντιδρά με χημικές ουσίες. Η επιφάνεια είναι διάστικτη με ημιδιαφανείς υφές που δημιουργούν ενδιαφέροντα σχέδια στην επιφάνεια.

σι. Έγχρωμο σκυρόδεμα. Προμετρημένες ή συσκευασμένες χρωστικές ουσίες προστίθενται στο μείγμα για να δημιουργηθούν πλάκες ομοιόμορφου χρώματος.

ντο. Σφραγιστές. Έγχρωμες διακοσμητικές επιστρώσεις σκυροδέματος σφραγίζουν την επιφάνεια για στεγανοποίηση. Οι επικαλύψεις είναι διαφανές για να προσθέσουν γυαλάδα και να τονίσουν το χρώμα ή το σχέδιο της επιφάνειας.

ρε. Απελευθερώστε χρώματα παράγοντα. Οι επιφάνειες σφραγίδας εφαρμόζονται με παράγοντες απελευθέρωσης για να μειωθεί το τραχύ προφίλ και να μειωθεί η τριβή. Οι παράγοντες απελευθέρωσης έρχονται με χρωματικές χρωστικές για να δημιουργήσουν μια αντίκα εμφάνιση στην επιφάνεια.